Kertomuksia, tuntemuksia ja kokemuksia vaihdosta Buenos Airesissa, Argentiinassa elokuusta 2005 aina seuraavan vuoden alkuun.

jueves, julio 21, 2005

Seven days...

Vaikka tapana onkin jättää lähes kaikki viime tippaan ja hyvin hilkulle, taidan olla tämän blogin osalta melkoisen ajoissa. Nyt on torstai 21.7. ja lähtö on ensi viikon keskiviikkona 27.7. klo 18.40 Helsinki-Vantaalta. Eli tasan yksi kappale jokaista viikonpäivää jäljellä Suomessa tämän vuoden aikana. Alkaen tästä torstaista.

Tämän blogin tarkoitus on säilyttää, ylläpitää ja jakaa kokemuksia, mietteitä ja kuvia vaihdostani Buenos Airesissa, Argentiinassa loppuvuoden 2005 aikana. Näin jokainen, niin tuttu kuin tuntematonkin, voi seurata minun ja muiden reissuun lähteneiden edesottamuksia matkan varrelta.
Tuntien itseni, voin luvata että päivitystahti tulee olemaan säännöllisen epäsäännöllinen. Toivon mukaan edes sen kerran viikossa.

Jotta te lukijat pysyisitte kärryillä alusta asti, kertaan muutaman faktan reissusta. Olen Joel, 22-vuotias opiskelija Helsingin Kauppakorkeakoulun Mikkelin yksikön BScBA-linjalta (www.mli.hkkk.fi) ja tämä vaihto on pakollinen osa tutkintoani. Viime syksynä alkaneet espanjan opinnot innostivat hakemaan vaihtoon latinomaahan ja loppupeileissä kohteeksi valikoitui Buenos Aires, "Etelä-Amerikan Pariisi". Koulustamme on lähdössä Buenos Airesiin yhteensä kuusi henkeä: minä, Jussi, Elke, Kukka, Riina V. & Riina Y. Lähdemme torstaina 27.7.2005 ja näillä näkymin palaamme tammikuun 10. vuonna 2006. Opiskelemme Universidad Argentina de la Empresassa,tuttavallisemmin UADE (www.uade.edu.ar). Opiskelut alkavat elokuun 1. päivä ja kestävät aina joulukuun alkuun, jonka jälkeen meillä on vielä kuukausi aikaa matkustaa ja ihmetellä.

Tässä vaiheessa pystyn vaihdosta kertomaan sen verran, että järjestelyt ovat vielä jonkin verran kesken. Tukihakemukset on laitettu sisään, rokotteet saatu ja viisuminkin pitäisi olla valmis. Kaikkea pientä täytyy silti säätää ja tempaista vielä läksiäisetkin tuossa lauantaina. Sen jälkeen on enää muutama hektinen päivä ja sitten lähtö. Vaikka asunto vielä puuttuukin, aivan tyhjän
päälle emme ole hyppäämässä. Varasin meille ensimmäiseksi kahdeksi ja puoleksi viikoksi vuodepaikkoja Garden House (www.gardenhouseba.com.ar) hostellista josta on muutama kymmenen metriä lähemmällä metroasemalle ja vain muutama kortteli/yhden pysäkin verran koululle. Myös nouto kentältä hostellille pitäisi olla hoidossa, kohtuulliseen 16 u.s. dollarin hintaan. Lisäksi eilen sain sähköpostia Ivan ja Lucasilta, jotka ovat ilmeisesti mun "Amigos UADE Argentina", eli jonkinlaiset tutorit. Kundit lupaavat näyttää kaupunkia, opettaa argentiinalaisia tapoja ja avustaa opiskeluissa. Saas nähdä miten käy. Tämän päivän lehden mukaan Buenos Airesissa on 12 astetta lämmintä ja sateista, eli täällä Suomessa voidaan vielä nauttia paremmasta säästä.

Jotta tämä todellakin olisi suht autenttinen matkapäiväkirja ja jotta voisin nauttia viimeisestä viikosta Suomessa täysipainoisesti, jätän blogin tähän tilaan noin viikoksi ja palaan päivittämään sitten kun olen matkustanut pyöreästi 13 000 kilometriä päiväntasaajan toiselle puolelle. Siihen asti: Adios amigos.