Kertomuksia, tuntemuksia ja kokemuksia vaihdosta Buenos Airesissa, Argentiinassa elokuusta 2005 aina seuraavan vuoden alkuun.

domingo, agosto 14, 2005

Pekka Pouta strikes back

Yleison pyynnosta: Buenos Airesin saakatsaus!!!

Argentiinhan sijaitsee paivantasaajan etelaisella puolen Suomeen nahtyna ja kun siella nautitaan kesasta on taalla talvi. Koska Argentiina on jumalattoman suuri maa, ovat ilmastoerot hyvin erilaiset. Ihan pohjoinen Argentiina lahentelee trooppista ilmastoa viidakkoinen, kun taas aivan etelaisessa Tulimaassa on aika kylmaa, ns. sub-Antarktinen ilmasto. Buenos Aires sijaitsee maan keskivaiheiden pohjoispuolella, levean Rio de la Platan vieressa. Jossain oppaassa joskus mainittiinkin etta pahinta talvessa taalla ei tee ilman lampotila, vaan joesta nouseva kosteus. Kylmimmillaan tama kaupunki on heinakuussa ja mm. legendaarinen johtaja Juan Peron kuoli keuhkokuumeeseen Buenos Airesissa juuri heinakuisen talven aikana.


Taman kahden viikon aikana jonka olemme taalla oleilleet, ovat kelit olleet aika vaihtelevat. Joka aamu on ollut kylmaa ja kosteaa ja lampotila on pyorinyt jossain +10 asteen alapuolella. Paivan mittaan kosteus on kumminkin vahentynyt ja lampotila noussut. Parhaimmillaan lampoa onkin ollut paalle kaksikymmenta astetta. Viime viikot ovatkin olleet aikamoinen kerrospukeutumisen ABC, silla se mika aamulla on ollut tarpeeksi on paivalla ihan liikaa ja illalla taas sopivasti. Jos viela sattuu matkustamaan metrolla, joutuu vaatteita nykimaan viela enemman paalla ja pois, silla siella on0 koko ajan melko lamminta ja kosteaa. Aurinkoisina paivina ovat aamut olleet selkeasti viileampia, mutta paivalla lampoa on taas auringon ansiosta riittanyt.

Toissa viikon taalla oli selkeasti joku kylma kausi, joka huipentui viikontakaiseen sunnuntaihin jolloin paivan alin lampotila oli 3 astetta ja ylinkin vain 13. Vertailun vuoksi samaan aikaan etelaisimmassa Argentiinassa oli 5 astetta pakkasta ja pohjoisimmassa paassa paukuteltiin hellerajoilla. Tuon kylman jakson aikana varsinkin hostelissa, jossa tuntui vetavan joka nurkasta, oli aika koleata ja varmaan puolet asukeista sai jonkinlaisen flunssan tai rakiksen. Viimeisen viikon aikana kelit ovat olleet kohtalaisen lampimat ja ilmaa voisikin verrata lampimaan toukokuuhun Suomessa. Monet paikalliset tosin ovat olettaneet etta Suomen kesa on yhtakuin Buenos Airesin talvi. Toisaalta se on totta, toisaalta meilla taas sataa enemman vetta ja ilma kumminkin paasaantoisesti pysyttelee siella 10 asteen paremmalla puolella. Satunnaisia lumikuuroja lukuunottamatta tietty...

Ensimmaisten paivien aikana aurinko ei juuri paistanut tai korkeintaan puolipilvisena, mutta nyt viimeisen viikon ajan lahes joka paiva on ollut kirkasta. Vaikka kaupungissa onkin paljon liikennetta, ei ilma ilmeisesti ole niin saastunut etta kaupungin ylla leijailisi jatkuva savupilvi vaan aurinkoisina paivina taivas on hyvin kirkas ja sininen. Koska taalla mennaan kevatta kohti, pitaisi niin auringon kuin lammonkin lisaantya ihan reippaaseen tahtiin. Samaan aikaan tietty luita kolottava kylma kosteus muuttuu joka paikassa hiostavaksi kuumaksi kosteudeksi.

Buenos Airesin kevatsaakatsaukseen saakka toivotamme teille aurinkoista loppukesaa Suomeen!

4 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Moro Joel
Kuulin et sulla on blogi pystyssä ja aloin itse jo fiilistelemään luettuani juttujasi! Itse lähden näillä näkymin tammikuun puolessa välissä Peruun, josta pikkuhiljaa alaspäin BsAs:iin. Meilailen jossain vaiheessa ja kyselen kursseista yms.
Simo

5:13 a. m., agosto 16, 2005

 
Anonymous Anónimo said...

Aivan sattumalta eksyin blogillesi etsiessäni matkaraportteja Argentiinasta, sillä suurena haaveenani on päästä ensi keväänä vastaavaan tilanteeseen kuin sinäkin. Ja voin kertoa, että juttusi ovat vain nostaneet matkakuumetta. UEDA olisi myös omana kohteenani, joten kaikki tieto koulusta ja opiskelusta otetaan mielellään vastaan. No kirjoititpa mistä tahansa tuosta kiehtovasta kaupungista, niin voit olla varma, että jutuillesi on ainakin yksi innokas lukija.

Beatrix

8:26 a. m., agosto 16, 2005

 
Anonymous Anónimo said...

Beatrix - lähen itse kanssa ensi kevääksi samaan kouluun eli samat säädöt meneillään/edessä. Pistä meiliä! k74852@ky.hkkk.fi
Simo

10:05 a. m., agosto 18, 2005

 
Anonymous Anónimo said...

Hyvin sä vedät!

Moriestellaa...

5:07 p. m., agosto 18, 2005

 

Publicar un comentario

<< Home