Kertomuksia, tuntemuksia ja kokemuksia vaihdosta Buenos Airesissa, Argentiinassa elokuusta 2005 aina seuraavan vuoden alkuun.

miércoles, septiembre 28, 2005

Kevättä ilmassa.

Viime viikonloppuna Suomessa oli syyspäiväntasaus, joka siis meinasi että täällä päässä tasailtiin kevätpäivää. Viime viikon keskiviikkona oli virallinen kevään aloituspäivä "Dia de los estuadiantes", opiskelijoiden päivä, joka oli myös luennoista vapaa päivä. Jos pitäisi vertailukohtaa Suomesta hakea, juhlittiin täällä viime viikolla vappua. Näin myös me tapoihimme kangistuneet suomalaiset keräännyimme isolla porukalla Palermoon Mundo Bizarro-baariin joka on monen Buenos Aires oppaan suosittelema ja worldsbestbars.comin (www.worldsbestbars.com) mukaan must see-paikka. Sivu on tosin hiukan out-of-date sillä tarjolla on Helsingistä mm. Hesperia ja Soda jotka ainakin meikäläisen tietoisuuden mukaan ovat jo kuolleita ja kuoppattuja.

Mundo Bizarro oli kumminkin alive and kickin´ ja ihan toimiva paikka. Taisin jopa Jussille mainita jossain vaiheessa iltaa että jos pistäisin pystyyn baarin, se olisi jotain tänne suuntaan. Pieneen tilaan kahteen erilliseen huoneeseen oli ahdettu paljon pöytiä ja tuoleja, pitkähkö baaritiski, peilejä, punaista sisustusta, hämärää valaistusta ja seinätaidetta. Tilaa ei oikeasti ollut ihan mahdottomasti liikaa ja meidän 10+ hengen seurueemme tukki takatilat aika hyvin. Drinkkilista oli laaja ja kattava ja oluttakin kannettiin pöytään kohtuulliseen 5 peson hintaan. Henkilökunta tosin ei ollut "ystävällisen töykeää ja välinpitämätöntä" kuten oppaat olivat lupailleet, vaan mukavaa ja ystävällistä. Viihdyimme paikassa suunniteltua pitempään ja aloimme tekemään lähtöä vasta kahden jälkeen. Koska oli suomalaisittain vappu ja keskiviikkona vapaata, piti jatkopaikka tietty löytää. Kiersimme taksilla katsomassa Livingiä ja yhtä brasilialaista paikkaa, mutta kumpikin oli kiinni. Ilmeisesti täällä ei juhlita yhtä paljon kevään tuloa kuin Suomessa... Päädyimme lopulta johonkin kyseenalaiseen pikkukuppilaan jossa äijät pelas bilistä ja tarjoilijat olivat hameen virkaa tekevine vöineen... kyseenalaisia.

Keskiviikko 21.9. oli siis virallinen kevätpäivä ja se näkyi myös katukuvassa. Ihmiset olivat aktiivisesti liikkeellä kaupungilla ja myös kukkamyyjiä oli normaalia enemmän. Ravintoloissa ja kaupoissa jaettiin asiakkaille kukkia ja tästä vedimmekin johtopäätöksen että täällä kevään tuloon liittyy kukat, ei sima, tippaleipä ja hukattu ylioppilaslakki.

Mielenkiintoinen kevätpäivään liitetty ilmiö on ollut säät. Kaikki paikalliset espanjanopettajasta ovimieheen kenen kanssa olemme säästä keskustelleet ovat lupailleet että kevätpäivänä lämpenee. Ja uskokaa tai älkää, näin tosiaan kävi. Viimeisen viikon ajan joka päivä on ollut erittäin aurinkoista ja lämmintä päivisin (poislukien perjantai-ilta jolloin satoi vettä) ja auringossa oltaessa on pärjännyt ihan hyvin t-paidalla. Eilen kauppamatkalla otin kameran mukaan ja kävin ottamassa muutaman pikaisen otoksen talomme viereisestä puistosta. Porukkaa oli liikkeellä mukavasti: ulkoiluttamassa koiria ja lapsia, ottamassa aurinkoa, nukkumassa, pelaamassa fudista jnejne.

Coronel Diaz (meidän kämppä 4. vasemmalta)


Herrasmies levossa


Tämän päivityksen yhteydessä lisäsin linkkeihin Antti H:n blogin Bellinghamista, Washingtonista. Sieltä voi käydä tarkastamassa Antin ja Pertun edesottamuksia Yhdysvaltojen länsirannikolla. Nyt voin varmuudella luvata etten seuraavaan kahteen viikkoon tule päivittämään mitään. Lähdemme tuossa kahden tunnin kuluttua Jussin ja Kukan kanssa luoteis-Argentiinaan Saltaan ja Elke ja Riina seuraavat meitä päivän perässä. Tarkoitus olisi kiertää kolmea eri provinssiä, muutama eri kaupunkia, vuokrata auto, käydä kuumilla lähteillä, inkaraunioilla ja ratsastamassa. Paluumatkalla olisi sitten vielä tarkoitus pysähtyä maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Cordobaan ottamaan parit Octoberfesteille. Lisää Saltan, Jujuyn ja Tucumanin alueesta voi väijyä osoitteesta www.norteargentino.gov.ar ja matkaraporttia meidän reissusta voi odotella reilun parin viikon päästä. Hasta luego!!!